Doelgroep

doelgroep

Wij geloven dat iedereen op zijn eigen manier iets positiefs kan toevoegen, mits ze de juiste mogelijkheden en begeleiding krijgen. Die mogelijkheden en begeleiding bieden wij aan! Wij zijn een bemiddelingsbureau die opereert tussen jeugdige personen die dreigen uit te vallen op school en ex-gedetineerden die weer moeten terugkeren in de samenleving.

Door deskundigen in te zetten met een strafrechtelijke achtergrond bieden wij kwalitatieve diensten aan die gebaseerd zijn op de eigen ervaringen en met passie worden overgebracht. Onze ervaringsdeskundigen kunnen goed inspelen op de nodige behoeftes en verantwoordelijkheden van de deelnemers. Dit kan onder andere door gebruik te maken van onze eigen netwerken en de juiste richtlijnen te stellen.

Het maatschappelijk voordeel bij de inzet van onze diensten is dat ex-gedetineerden op het rechte pad worden gehouden tegen minimale kosten. Daarnaast voelen scholieren en ex-gedetineerden zich veiliger en vertrouwder bij begeleiders die in hetzelfde schuitje hebben gevaren.

NIET ALLEEN BEDOELD VOOR SCHOLIEREN EN EX-GEDETINEERDEN

De services die Team Enkelband aanbieden, zijn op maat gemaakt voor verschillende doelgroepen. In de basis zijn de workshops en trainingen universeel, maar de focus is afgestemd op de belevingswereld van de doelgroep. De services van Team Enkelband zijn in eerste instantie bedoeld voor scholieren, studenten en ex-gedetineerden. Daarnaast richt Team Enkelband zich op bedrijven of stichtingen die advies of voorlichting willen krijgen rondom de onderwerpen vroegtijdig schooluitval, het terugdringen van het recidivegevaar en crimineel gedrag bij probleemjongeren.