Begeleiding

begeleiding

Per jaar keren ongeveer 30.000 ex-gedetineerden terug in de samenleving. Vaak kennen zij al een leven vol problemen voordat zij met justitie in aanraking komen. Om te voorkomen dat ex-gedetineerden opnieuw de fout in gaan, krijgen zij al tijdens gevangenschap hulp om zaken op orde te krijgen. Deze hulp wordt aangeboden door de justitie. Wanneer ex-gedetineerden terugkeren in de maatschappij is er geen begeleiding meer.

Team Enkelband biedt individuele begeleiding aan voor ex-gedetineerden. Individuele Begeleiding is een methode waarbij vanuit een (bestaande) betekenisrelatie jongeren individueel worden gestimuleerd tot positieve gedragsverandering en het versterken en benutten van hun (verborgen) talenten en kwaliteiten. Hoewel het resultaat op individueel niveau de focus krijgt, blijkt dat de risicovolle groepscultuur waarvan zij deel uit maken vaak ook op een positieve manier beïnvloed wordt.

Team Enkelband biedt individuele begeleiding aan op het gebied van:

    • het vinden- en houden van werk
    • Opleidingskeuze
    • Netwerkavonden

Afhankelijk van uw vraag en behoefte wordt er een individueel programma gecreëerd. Tijdens deze programma wordt u gekoppeld aan een buddy die u begeleidt en meeneemt naar diverse events .