Talentontwikkeling

Wij bieden onderstaande Workshops aan:

  • Poëzie schrijven
  • Rap
  • Songwriting & Spoken word
  • Presentatie vaardigheden

POËZIE SCHRIJVEN

In poëzie schuilt vaak de onuitgesproken gedachte van de schrijver. Wij maken het regelmatig mee dat deelnemers uit onze doelgroepen niet weten hoe ze met bepaalde emoties om moeten gaan of hoe zij deze moeten verwoorden en uiten.

Het schrijven van die gedachte maakt poëzie niet alleen een vorm van kunst maar ook de perfecte uitlaatklep. Deze workshop biedt voor diegene die hun gedachte willen ontleden de mogelijkheid om te leren hoe zij deze gedachte op papier kunnen zetten.

De verschillende technieken leren de deelnemers op een subtiele manier de basisregels van de Nederlandse taal kennen.

RAPPEN

Rap staat voor rhythm en poetry, oftewel, ritme en poëzie, Het poëziegedeelte hebben we in de workshop “poëzie schrijven” omschreven.

Het toevoegen van ritme aan je poëzie, noemt men rappen. Rap is populair en een bekende uitlaatklep. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden. Niemand is te oud of jong voor rap.

Team Enkelband ondersteunt tijdens deze workshop de talent- en taalontwikkeling.

SPOKEN WORD

Wil jij heel graag leren hoe je jouw teksten kan omzetten naar een overdracht of performance? Tijdens de workshop Spoken Word wordt er aandacht besteedt aan schrijftechnieken, het gebruik van de stem en lichaamstaal. Deze workshop is bedoeld voor scholieren en studenten.

PRESENTATIE VAARDIGHEDEN

Tijdens deze workshop worden de deelnemers spelenderwijs geattendeerd op hun houding. Tijdens deze workshop laten we zien hoe je met juiste lichaamstaal en stemgebruik een professionele presentatie kan geven. Deze workshop is bedoeld voor ex-gedetineerden en scholieren die moeite hebben met presenteren.

Toneel

Door middel van toneel en/of rollenspellen krijgen deelnemers een inkijk in het perspectief van iemand die ooit een risicojongen was. Team Enkelband creëert leert deelnemers om te gaan met groepsdruk, lastige situaties en het maken van moeilijke keuzes. Zij leren ook empathie te tonen door in de schoenen te staan van een andere deelnemer. Gedurende de vier weken krijgen de deelnemers verschillende situaties voorgeschoteld.