Begeleiding: Ex-gedetineerden

Per jaar keren ongeveer 30.000 ex-gedetineerden terug in de samenleving. Vaak kennen zij al een leven vol problemen voordat zij met justitie in aanraking komen. Daarom biedt Team Enkelband begeleiding voor ex-gedetineerden aan.

Over de begeleiding: Ex-gedetineerden

Per jaar keren ongeveer 30.000 ex-gedetineerden terug in de samenleving. Vaak kennen zij al een leven vol problemen voordat zij met justitie in aanraking komen. Om te voorkomen dat ex-gedetineerden opnieuw de fout in gaan, krijgen zij al tijdens gevangenschap hulp om zaken op orde te krijgen. Deze hulp wordt aangeboden door de justitie. Wanneer ex-gedetineerden terugkeren in de maatschappij is er geen begeleiding meer.

Team Enkelband biedt individuele begeleiding aan voor ex-gedetineerden. Individuele begeleiding is een methode waarbij vanuit een (bestaande) betekenisrelatie jongeren individueel worden gestimuleerd tot positieve gedragsverandering en het versterken en benutten van hun (verborgen) talenten en kwaliteiten. Hoewel het resultaat op individueel niveau de focus krijgt, blijkt dat de risicovolle groepscultuur waarvan zij deel uit maken vaak ook op een positieve manier beïnvloed wordt.

Team Enkelband biedt individuele begeleiding aan op het gebied van:

  • Het vinden- en houden van werk
  • Opleidingskeuze
  • Netwerkavonden

Afhankelijk van uw vraag en behoefte wordt er een individueel programma gecreëerd. Tijdens deze programma wordt u gekoppeld aan een buddy die u begeleidt en meeneemt naar diverse activiteiten gedurende het proces.

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Heb je vragen over de begeleiding: Ex-gedetineerden? Neem gerust contact met ons op of laat je terugbellen door een expert! U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Meer informatie nodig?

Vul onderstaande formulier in met uw vragen of opmerkingen. U ontvangt binnen 24 uur een antwoord van een van onze medewerkers. 

Bekijk ook onze andere vormen van begeleiding

Begeleiding
Muziek en studio

Heb je altijd al wat met muziek willen doen, dan is deze vorm van begeleiding...

Begeleiding
ex-gedetineerden

Wil je op het rechte pad blijven, maar heb je niet het juiste netwerk en tools om...

Begeleiding
Jongeren

Veel jongeren ervaren grote druk. Ze maken de overstap van jongere naar...

Begeleiding
Ouder en kind

Als ouder wil je het beste voor je kind. Onze begeleiding en ondersteuning is...

Team Enkelband is een algemeen begrip geworden bij diverse instanties.

Geïnteresseerd in een van onze services? Bel ons op.

Aan de hand van uw wensen kunnen wij een advies op maat bieden. Een van onze medewerkers kan dan met u brainstormen over wat mogelijk is.