Lezingen

Bekijk onze lezingen! Elke lezing die wij aanbieden wordt voor u op maat gedefinieerd en uitgevoerd.

Lezing: Nagesprek De Druk

Waarom komen jongeren in de verleiding om het verkeerde pad op te gaan? Het heeft vaak te maken met de ongeschreven regels van de straat. Tijdens dit project wordt er een film vertoont, een presentatie gegeven en een interactieve sessie tussen spreker en doelgroep gehouden. 

Lezing: De taal van een ex-gedetineerde

Door middel van rollenspellen, casussen en vragenrondes willen wij de deelnemers zoveel mogelijk laten ervaren hoe het leven van een ex-gedetineerde eruit ziet na de detentie. Hierin worden onderwerpen behandeld zoals denkwijze, gedrag, de taal van ex-gedetineerden, hoe gaan ze met afspraken om en hoe ga ik om met bedreigingen?

Lezing: Voorkoming van terugval in criminaliteit

In deze lezing worden er ervaringen uitgewisseld over de meest voorkomende feiten waar ex-gedetineerde tegenaan lopen bij terugkeer in de maatschappij, strafblad, nazorg, huisvesting, reclassering, werk en inkomen.

Lezing: Preventie van voortijdig
schoolverlaters

Na de kennismaking worden de jongeren interactief betrokken bij de lezing. Tijdens de lezing komen de groepsprocessen, -vorming en -dynamiek. De deelnemers krijgen inzage in het proces waarin groepen gevormd worden en hoe snel de positie die je hebt binnen een groep kan veranderen.

Geïnteresseerd in een van onze services? Bel ons op.

Aan de hand van uw wensen kunnen wij een advies op maat bieden. Een van onze medewerkers kan dan met u brainstormen over wat mogelijk is.