Lezing: De taal van een ex-gedetineerde

De eerste weken na detentie staat het leven van ex-gedetineerden vaak op losse schroeven. De reclassering geeft aan dat goede nazorg de kans op herhaling van crimineel gedrag verkleint. Maar hoe ervaart een ex-gedetineerde het leven na de detentie? 

Over de lezing: De taal van een ex-gedetineerde

Veel mensen komen uit detentie met een zogeheten justitieel kader, bijvoorbeeld bij een voorwaardelijke invrijheidstelling. Dit betekent dat de reclasseringstoezicht verplicht is. Deze vorm van toezicht moet ervoor zorgen dat de ex-gedetineerde niet weer in de criminaliteit belandt. Alleen in de realiteit gaat dit niet altijd zo. Vaak hebben ex-gedetineerden nog te maken met bepaalde afspraken met oude bekenden, dezelfde omgeving waar ze voorheen zich bevonden waardoor de stap richting criminaliteit heel snel gemaakt is en/of een (gedwongen) status of bepaalde kenmerk zoals een veroordeling achter je naam waardoor je wel gedwongen wordt om te doen wat je voorheen al deed. Met de lezing Taal van een ex-gedetineerden willen we bepaalde onderwerpen bespreekbaar maken bij de deelnemers.

Programma

Door middel van rollenspellen, casussen en vragenrondes willen wij de deelnemers zoveel mogelijk laten ervaren hoe het leven van een ex-gedetineerde eruit ziet na de detentie. Hierin worden onderwerpen behandeld zoals denkwijze, gedrag, de taal van ex-gedetineerden, hoe gaan ze met afspraken om en hoe ga ik om met bedreigingen?

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Heb je vragen over de lezing De taal van een ex-gedetineerde? Neem gerust contact met ons op of laat je terugbellen door een expert! U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Meer informatie nodig?

Vul onderstaande formulier in met uw vragen of opmerkingen. U ontvangt binnen 24 uur een antwoord van een van onze medewerkers. 

Bekijk ook onze andere lezingen

Nagesprek
De Druk

Waarom komen jongeren in de verleiding om het verkeerde pad op te gaan? Het heeft vaak te maken met...

De taal van een
ex-gedetineerde

Door middel van rollenspellen, casussen en vragenrondes willen wij de deelnemers zoveel mogelijk...

Voorkoming van terugval in criminaliteit

In deze lezing worden er ervaringen uitgewisseld over de meest voorkomende feiten waar de doelgroep...

Preventie van voortijdig
schoolverlaters

De kinderen krijgen inzage in het proces waarin groepen gevormd worden en hoe snel de positie kan veranderen...

Team Enkelband is een algemeen begrip geworden bij diverse instanties.

Geïnteresseerd in een van onze services? Bel ons op.

Aan de hand van uw wensen kunnen wij een advies op maat bieden. Een van onze medewerkers kan dan met u brainstormen over wat mogelijk is.