Lezing: Voorkoming van terugval in crimineel gedrag

In deze lezing worden er ervaringen uitgewisseld over de meest voorkomende feiten waar ex-gedetineerde tegenaan lopen bij terugkeer in de maatschappij, strafblad, nazorg, huisvesting, reclassering, werk en inkomen.

 

Over de lezing: Voorkoming van terugval in crimineel gedrag​

Ieder jaar worden er in Nederland zo’n 35.000 gedetineerden vrijgelaten. De helft van de ex-gedetineerden gaat binnen twee jaar opnieuw de fout in. Tijdens de lezing Voorkoming van terugval in crimineel gedrag kijken we hoe het komt dat ex-gevangenen maar moeilijk aansluiting vinden in onze maatschappij. Hoe worden de gedetineerden binnen de gevangenismuren op hun terugkeer voorbereid? Zorgt de overheid voor goede nazorg? Aan de hand van onze eigen ervaringen en de ervaringen van andere ex-gedetineerden geven we u een beeld van wat de meest voorkomende feiten waren waar wij, als ex-gedetineerde, tegen aanliepen.

Programma

Tijdens de lezing Voorkoming van terugval in crimineel gedrag stelt Team Enkelband zich eerst voor. Daarna gaan we het gesprek aan met de deelnemers over de onderwerpen waar een ex-gedetineerde tegenaan loopt en welke verbeteringen er zouden kunnen komen om terugval in crimineel gedrag te voorkomen. Na afloop is er een vragenronde. 

Vrijblijvend een offerte aanvragen

Heb je vragen over de lezing Voorkoming van terugval in crimineel gedrag? Neem gerust contact met ons op of laat je terugbellen door een expert! U kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen, zodat u weet waar u aan toe bent.

Meer informatie nodig?

Vul onderstaande formulier in met uw vragen of opmerkingen. U ontvangt binnen 24 uur een antwoord van een van onze medewerkers. 

Bekijk ook onze andere lezingen

Nagesprek
De Druk

Waarom komen jongeren in de verleiding om het verkeerde pad op te gaan? Het heeft vaak te maken met...

De taal van een
ex-gedetineerde

Door middel van rollenspellen, casussen en vragenrondes willen wij de deelnemers zoveel mogelijk...

Voorkoming van terugval in criminaliteit

In deze lezing worden er ervaringen uitgewisseld over de meest voorkomende feiten waar de doelgroep...

Preventie van voortijdig
schoolverlaters

De kinderen krijgen inzage in het proces waarin groepen gevormd worden en hoe snel de positie kan veranderen...

Team Enkelband is een algemeen begrip geworden bij diverse instanties.

Geïnteresseerd in een van onze services? Bel ons op.

Aan de hand van uw wensen kunnen wij een advies op maat bieden. Een van onze medewerkers kan dan met u brainstormen over wat mogelijk is.